Igapäevane piiblilugemine täna 16. oktoobril 2018

0
1974

Meie tänane igapäevane piiblilugemine on võetud psalmi 136: 1-26 raamatust. Selle tänuavalduse psalmis täname Issandat tema headuse ja igavesti kestva halastuse eest. Meie Jumala headus ja halastus on hindamatud, seda ei saa osta ega ära teenida. Issanda halastus on tingimusteta, ütles Jumal Moosesele: Ma halastan selle üle, kelle peale halastan; see pole mitte tema ega tahtja, vaid see, kes halastust näitab.

Kõike seda teades peame teda tänama tingimusteta headuse ja halastuse eest, mida me igapäevaselt naudime. Selle tänase igapäevase piiblilugemise peamine eesmärk on tuletada meile meelde jumalate lõpmatut armastust ja lahkust meie vastu. Mitte et me seda vääriksime, kuid Ta annab selle meile igal viisil. Leidke täna aega teda tänada.

Igapäevane piiblilugemine tänaseks

Psalm 136: 1-26:

1 tänage Issandat! sest ta on hea: tema halastus kestab igavesti. 2 Tänan jumalate Jumalat, sest tema halastus kestab igavesti! 3 Aitäh isandate Issandale, sest tema halastus kestab igavesti! 4 Sellele, kes üksi teeb suuri imesid, sest tema halastus kestab igavesti. 5 Sellele, kes tarkuse kaudu taeva lõi, sest tema halastus kestab igavesti. 6 Sellele, kes ulatas maa vete kohal, sest tema halastus kestab igavesti. 7 Sellele, kes tegi suuri valgust, sest tema halastus kestab igavesti: 8 Päike valitseb iga päev; tema halastus kestab igavesti. 9 Kuu ja tähed valitsevad öösel; tema halastus kestab igavesti. 10 Sellele, kes lõi Egiptust nende esmasündinud, sest tema halastus kestab igavesti. 11 Ja ta tõi nende seast välja Iisraeli; sest tema halastus püsib igavesti. 12 Tugeva käega ja sirutatud käega; sest tema halastus kestab igavesti. 13 Sellele, kes jagas Punase mere osadeks, sest tema halastus kestab igavesti. 14 Ja ta pani Iisraeli selle keskelt läbi saama: tema armuke püsib igavesti. 15 Aga vaarao ja tema peremees Punases meres heitsid ta maha tema halastus kestab igavesti. 16 Sellele, kes viis oma rahva läbi kõrbe, sest tema halastus kestab igavesti. 17 Sellele, kes lõi suuri kuningaid, sest tema halastus püsib igavesti. 18 Ja tappis kuulsaid kuningaid: tema armuke püsib igavesti: 19 amoorilaste kuningas Sihon: tema halastus kestab igavesti! 20 Ja Oasan, Baasani kuningas: sest tema halastus kestab igavesti. 21 Ja nad andsid nende maa pärandiks; tema armuke püsib igavesti! 22 Isegi pärand Iisraeli oma sulasele, sest tema halastus kestab igavesti. 23 Kes mäletas meid meie madalas maakohas: sest tema halastus kestab igavesti! 24 Ja ta on meid lunastanud meie vaenlaste eest, sest tema halastus kestab igavesti. 25 Kes annab toitu kõigile lihadele, sest tema halastus kestab igavesti! 26 Tänage taeva Jumalat, sest tema halastus kestab igavesti!

Igapäevased palved:

Isa, ma tänan teid, et olete hea Jumal ja teie halastused kestavad igavesti. Aitäh, et näitasite mulle alati lahkust ka siis, kui ma seda ei vääri. Issand, ma olen igavesti tänulik. Isa, ma tänan teid oma majapidamise säilitamise ja seal kaitsmise eest. Issand kogu selle headuse eest, mida ma ei saa teile kunagi tagasi maksta, võin vaid öelda, et mu Issand on aitäh, isa. Tänan teid Jeesuse nimel.

Igapäevane ülestunnistus

Kinnitan, et töötan täna jumalasõna valguses, seetõttu pole pimedusel minus teed.
Headus ja halastus jälgivad mind Jeesuse nimel nii tänasest kui ka kaugemalt.
Ma kinnitan, et päeval lendavad nooled ei tohi Jeesuse nimel minu ja mu majapidamise lähedal täna ega mujalgi olla
Täna eelistavad mind Jeesuse nimel mehed
Ma ütlen, et mind on õnnistatud Jeesuse nimel

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia