Igapäevane piiblilugemine täna, 1. november 2018

0
1449

Meie tänane igapäevane piiblilugemine on 2 kroonika raamatust 25: 1-28. Lugege ja olge õnnistatud.

2. kroonika 25: 1-28:

1 Kui Amasja oli valitsenud, oli see kakskümmend viis aastat vana ja ta valitses Jeruusalemmas kakskümmend üheksa aastat. Ja ta ema nimi oli Jeruusalemma Jehoaddan. 2 Ja ta tegi seda, mis oli Issanda silmis õige, kuid mitte täiusliku südamega. 3 Kui kuningriik talle oli loodud, tappis ta oma sulased, kes tapsid oma isa kuninga. 4 Aga ta ei tapnud nende lapsi, vaid tegi nagu Moosese raamatus on kirjutatud seaduses, kus Issand käskis, öeldes: "Isad ei tohi surra laste pärast ega lapsed surra isade pärast, vaid iga inimene sureb oma patu pärast. 5 Ja peale selle, Amajaja kogus Juuda kokku ja tegi neist kapteniteks tuhandeid ja sadadeks nende vanemate kodade järgi kogu Juuda ja Benjamini. Ja ta loendas nad kahekümneaastaselt ja vanemalt ning leidis neid kolmsada tuhat. valiku mehed, kes on võimelised minema sõtta ja kes saavad hakkama oda ja kilbiga. 6 Samuti palkas ta Iisraelist sada tuhat vägevat meest sada talenti hõbedat. 7 Aga tema juurde tuli üks jumalamees, kes ütles: "Kuningas, ära lase Iisraeli sõjaväge sinuga minna! Sest Issand ei ole Iisraeliga, kõigi Efraimi lastega. 8 Aga kui tahate minna, siis tehke seda, olge lahingus tugev: Jumal paneb sind vaenlase ette langema, sest Jumalal on jõud aidata ja heita maha. 9 Ja Amasja ütles jumalamehele: "Mida me aga teeme nende saja ande jaoks, mille ma olen andnud Iisraeli armeele?" Ja Jumala mees vastas: "Issand on võimeline sulle palju enamat andma." 10 Siis Amasja lahutas nad armukese armee hulgast, mis talle Efraimist järele jõudis, et taas koju minna; seepärast puhkes nende viha Juuda vastu ja nad tulid koju suure vihaga. 11 Ja Amasja tugevdas end ja juhatas oma rahva välja ning läks soola orgu ja lõi Seiri lapsi kümme tuhat. 12 Ja ülejäänud kümme tuhat elusana püsinud Juuda last viisid nad vangi ning viisid nad kalju tippu ja heitsid kalju ülaosast alla, et nad kõik purustati. 13 Aga need armee sõdurid, keda Aasja tagasi saatis, et nad ei peaks temaga lahingusse minema, langesid Juuda linnadele Samaariast kuni Beet-horonini ja lõid neist kolm tuhat ning võtsid palju rüüstata. 14 Ja pärast seda, kui Amasja oli pärit edomlaste tapmisest, sündis, et ta tõi Seiri laste jumalad ja pani nad oma jumalateks, kummardas end nende ees ja põletas viirukit neid. 15 Sellepärast süttis Issanda viha Amazia vastu ja ta läkitas tema juurde prohveti, kes ütles talle: "Miks sa otsisid rahva jumalaid, kes ei suutnud oma rahvast sinu käest päästa?" 16 Ja kui ta temaga vestles, ütles kuningas talle: "Kas sa oled teinud kuninga nõuandest?" kandev; miks peaks sind lööma? Siis keelas prohvet ja ütles: "Ma tean, et Jumal on otsustanud sind hävitada, sest sa oled seda teinud ega kuulanud mu nõu." 17 Siis Juuda kuningas Amasja arutas nõu ja saatis Iisraeli kuninga Jehu poja Joahazi poja Joaši juurde ütlema: "Tulgem, vaatame üksteist näkku!" 18 Ja Iisraeli kuningas Joash saatis Juuda kuninga Amasja juurde, öeldes: "Liibanonis olnud ohakas saadeti Liibanonis asuvale seederile, öeldes:" Andke oma tütar mu pojale naiseks! "Ja sealt läks mööda metsaline, kes oli. Liibanonis ja tõmmake ohakas maha. 19 Sa ütled: Vaata, sa oled edomlasi löönud; ja su süda tõstab sind kiitlema: jää nüüd koju; Miks sa peaksid segama, et sulle haiget teha, et sa peaksid kukkuma, ka sina ja Juuda koos sinuga? 20 Aga Amasja ei kuulnud; sest Jumal tuli, et ta annaks nad nende vaenlaste kätte, sest nad otsisid Edomi jumalaid. 21 Siis läks Iisraeli kuningas Joas üles; ja nad nägid üksteist näkku - nii tema kui ka Juuda kuningas Amasja - Beet-Semes, mis kuulub Juudale. 22 Ja Juuda pandi Iisraeli ette hullemaks ja nad põgenesid igaüks oma telki. 23 Ja Iisraeli kuningas Joas viis Beet-Semeshi juurde Juuda kuninga Amasja, Joaasa poja, Jehoaasa poja, viis ta Jeruusalemma ja pidurdas Jeruusalemma müüri Efraimi väravast nurgaväravani. , nelisada küünart. 24 Ja ta võttis kõik kulla ja hõbeda ning kõik nõud, mis leiti Jumala koja juurest koos Obed-Edomiga, ja kuningakoja aarded, ka pantvangid, ning pöördus tagasi Samaariasse. 25 Ja Juuda kuninga Joasase poeg Amasja elas pärast Iisraeli kuninga Joosahazi poja Joaasi surma viisteist aastat. 26 Nüüd, ülejäänud Amasja esimesed ja viimased teod, vaata, kas neid pole kirjutatud Juuda ja Iisraeli kuningate raamatusse? 27 Pärast seda aega, kui Aasija pöördus Issanda järgimise poole, otsustasid nad Jeruusalemmas tema vastu vandenõu; Ja ta põgenes Lachishisse; aga nad läkitasid Lachishisse tema järel ja tapsid ta seal. 28 Ja nad viisid ta hobuste peale ja matsid ta oma vanemate juurde Juuda linna.

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia