Igapäevane piiblilugemiskava 10. novembriks 2018

0
1551

Meie tänane igapäevane piiblilugemine on Ester 2: 19-23 ja Ester 3: 1-15 raamatutest. Lugege ja olge õnnistatud.

Esther 2: 19-23:

19 Ja kui neitsid teist korda kokku kogunes, istus Mordokai kuninga väravas. 20 Ester polnud veel oma sugulasi ega oma rahvast ilmutanud; nagu Mordecai oli teda süüdistanud: Sest Ester käskis Mordecai, nagu siis, kui ta temaga üles kasvatati. Neil päevil, kui Mordokai istus kuningaväravas, olid kuningakoja kaks kambrit, Bigthan ja Teresh, uksest kinni hoidjatest vihased ja püüdsid kätt panna kuningas Ahasuerusele. 21 Ja asi oli teada Mordekaile, kes ütles seda kuningannale Esterile; ja Ester tunnistas selle kuninga Mordecai nimel. 22 Ja kui asja uurima hakati, leiti see välja; seepärast riputati nad mõlemad puu otsa ja see oli kirjutatud kroonikaraamatus kuninga ees.

Esther 3: 1-15:

1 Pärast neid asju ülendas kuningas Ahasuerus agagilase Hamani, Hammedatha poja, edendas teda ja seadis oma koha kõigi temaga vürstide kohale. 2 Ja kõik kuninga sulased, kes olid kuninga väravas, kummardasid ja kummardasid Hamanit, sest kuningas oli tema kohta nii käskinud. Kuid Mordecai ei kummardanud ega austanud teda. 3 Siis ütlesid kuninga sulased, kes olid kuninga väravas, ja ütlesid Mordokaile: "Miks sa ületate kuninga käsu? 4 Kui nad iga päev temaga rääkisid ja ta ei võtnud neid sõna, siis nad ütlesid Haamanile, et nad vaataksid, kas Mordekaai asjad püsivad, sest ta oli neile öelnud, et ta on juut. 5 Ja kui Haman nägi, et Mordokai ei kummardu ega austa teda, oli Haman viha täis. 6 Ja ta arvas, et pani käed üksi Mordekai peale; sest nad olid talle näidanud Mordecai rahvast. Sellepärast püüdis Haman hävitada kõiki juute kogu Ahasueruse kuningriigis, isegi Mordecai inimesi. 7 Esimese kuuga, see tähendab Nisani kuuga, kuningas Ahasueruse kaheteistkümnendal aastal, viskasid nad Puri, see tähendab loosi Hamani ette päevast päeva ja kuust kuusse kaheteistkümnenda kuuni, mis oli on kuu Adar. 8 Ja Haaman ütles kuningas Ahasuerusele: "On mõni rahvas, kes on laiali laiali ja laiali rahva seas kõigis teie kuningriigi provintsides; ja nende seadused on kõigist inimestest erinevad; ega pidage neist kinni kuninga seadusi. Seetõttu pole kuninga kasuks nende kannatamine. 9 Kui see meeldib kuningale, siis kirjutatakse, et need võidakse hävitada. Ma maksan kümme tuhat talenti hõbedat nende kätte, kelle ülesandeks on äri teha, et viia see kuninga riigikassasse. 10 Ja kuningas võttis käe sõrmuse ja andis selle juutide vaenlase Agagiite Hamandatha pojale Hamanile. 11 Ja kuningas ütles Haamanile: "Hõbe antakse teile, ka inimestele, et neid teha, kui see teile tundub hea." 12 Siis hakati kuninga kirjatundjaid kutsuma esimese kuu kolmeteistkümnendal päeval. Seal kirjutati kõige järgi, mida Haman oli käskinud kuninga leitnanditele ja iga provintsi ülematele ning kõigi rahvaste valitsejatele. iga provints vastavalt selle kirjutamisele ja igale rahvale nende keele järgi; see kirjutati kuningas Ahasueruse nimel ja pitseeriti kuninga rõngaga. 13 Ja kirjad saadeti kõikides kuninga provintsides kõigis juutides, nii väikestes kui ka vanades, väikestes lastes ja naistes, hävitama, tapma ja hävitama ühe päeva jooksul, isegi kolmeteistkümnendal päeval. kaheteistkümnes kuu, mis on Adari kuu, ja võtke neile saagiks saak. 14 Kõigis provintsides käsu andmise käsikiri avaldati kõigile inimestele, et nad oleksid selleks päevaks valmis. 15 Ametikohad lahkusid kuninga käsu kiirustades ja käsk tehti Shushani palees. Ja kuningas ja Haaman istusid juua; aga Shushani linn oli hämmingus.

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia