Igapäevane piiblilugemiskava 8. novembriks 2018

0
1675

Meie tänane igapäevane piiblilugemine on Ester 1: 1-22 raamatust. Lugege ja olge õnnistatud.

Esther 1: 1-22:

1 Aga Ahasueruse päevil (see on Ahasuerus, kes valitses Indiast kuni Etioopiani üle saja seitsme kahekümne kahekümne provintsi): 2 Neil päevil, kui kuningas Ahasuerus istus tema kuningriik, mis oli Suusani palees, 3 Kolmanda valitsemisaasta jooksul tegi ta pidu kõigile oma vürstidele ja teenijatele; Pärsia ja meedia jõud, provintside aadlikud ja vürstid, kes olid tema ees: 4 Kui ta näitas oma kuulsusrikka kuningriigi rikkust ja tema suurepärase majesteetlikkuse au mitu päeva, isegi sada kaheksakümmend päeva. 5 Ja kui need päevad möödusid, tegi kuningas pidu kõigile rahvale, kes viibis Suusani palees, nii suurtele kui ka väikestele, seitsmeks päevaks kuninga palee aia hoovis; 6 Kus olid valged, rohelised ja sinised ripptooted, mis olid kinnitatud peene lina ja lilla kuni hõbedase rõnga ja marmorist sammastega: voodid olid kuldsest ja hõbedasest, punase, sinise, valge ja musta kõnniteel. , marmor. 7 Ja nad andsid neile kuninga seisukorra järgi jooki kuldnõudes (anumad olid üksteisest erinevad) ja kuninglikku veini rohkesti. 8 Ja joomine oli seaduse järgi; mitte keegi ei sundinud, sest nõnda oli kuningas määranud kõik oma maja ohvitserid, et nad teeksid vastavalt igaühe meelevalda. 9 Ka kuninganna Vashti pidas kuninga Ahasuerusele kuulunud kuningakojas naistele pidu. 10 Seitsmendal päeval, kui kuninga süda oli veiniga lõbus, käskis ta seitset kamraali Mehumanit, Biztat, Harbonat, Bigtat ja Abagthat, Setarat ja Carcas, kes teenisid kuninga Ahasueruse juuresolekul. Tooge kuninganna Vashti kuningannaga kuninganna ette, et näidata inimestele ja vürstidele tema ilu: sest ta oli aus vaadata. 12 Kuid kuninganna Vashti keeldus tulemast kuninga käsul oma kambrite kaudu: seepärast oli kuningas väga vihane ja tema viha süttis temas. 13 Siis ütles kuningas tarkadele inimestele, kes teadsid aegu (sest nii oli kuninga viis kõigi seaduste ja kohtuotsuste tundjateni). 14 Ja tema kõrval olid Carshena, Shethar, Admatha, Tarsish, Meres, Marsena ja Memucan, seitse Pärsia ja Meedia vürsti, kes nägid kuninga nägu ja kes istusid kuningriigis esimestena;) 15 Mida me teeme kuninganna Vashtiga seaduse järgi, sest ta pole täitnud kuninga Ahasueruse käsku? kambrite poolt? 16 Ja Memucan vastas kuninga ja vürstide ees: "Kuninganna Vashti ei ole eksinud ainult kuningale, vaid ka kõigile vürstidele ja kogu rahvale, kes on kõigis kuninga Ahasueruse provintsides. 17 Sest see kuninganna tegu tuleb kõigi naiste juurde välismaale, et nad põlgaksid oma mehi nende silmis, kui sellest teatatakse. Kuningas Ahasuerus käskis kuninganna Vashti tuua tema ette, kuid ta ei tulnud. 18 Samamoodi ütlevad Pärsia ja Meedia daamid tänapäeval kõigile kuningavürstidele, kes on kuninganna teost kuulnud. Nii tekib liiga palju põlgust ja viha. 19 Kui see meeldib kuningale, siis laske temalt välja kuninglik käsk ja kirjutage pärslaste seaduste ja Medese seaduste sekka, et seda ei muudetaks: Vashti ei tuleks enam kuningas Ahasueruse ette; ja lase kuningal anda oma kuningavara teisele, mis on temast parem. 20 Ja kui kuninga määrus, mille ta teeb, avaldatakse kogu tema impeeriumis (sest see on suur), annavad kõik naised oma abikaasale au: nii suurtele kui väikestele. 21 Ja see ütlus meeldis kuningale ja vürstidele; ja kuningas tegi seda Memukani sõna järgi: 22 Sest ta saatis kirju kõigisse kuninga provintsidesse, igasse provintsi vastavalt nende kirjalikele kirjadele ja igale rahvale nende keele järgi, et igaüks peaks valitsema oma majas. ja et see tuleks avaldada vastavalt iga inimese keelele.

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia