Rahulikkuse palve jõud meie igapäevaelus.

0
2187

2. Korintlastele 12: 8-10:
8 Selle pärast palusin ma Issandat kolm korda, et see minust eemalduks. 9 Ja ta ütles mulle: "Minu arm on sulle piisav! Sest minu jõud on nõrkuses täiuslik. Seetõttu ma kõige rõõmsamalt kiidan oma nõrkustes, et Kristuse vägi saaks mulle toetuda. 10 Seetõttu naudin Kristuse pärast puudeid, etteheiteid, hädavajalikke asju, tagakiusamisi ja kannatusi. Sest kui ma olen nõrk, siis olen ka tugev.

Roomlased 7: 14-25:
14 Sest me teame, et seadus on vaimne; aga ma olen lihalik ja müüsin pattu. 15 Selle jaoks, mida ma luban, ei luba: milleks tahaksin, seda ma ei tee; 16 aga kui ma teen seda, mida ma ei tahaks, nõustun ma seadusega, et see on hea. 17 Nüüd ei tee seda enam mina, vaid minus elab patt. 18 Sest ma tean, et minus (st minu lihas) ei ela midagi head: sest tahtmine on minuga; aga kuidas teostada seda, mis on hea, ma ei leia. 19 Selle heaks, mida ma sooviksin, ma ei teeks; aga kurja, mida ma ei tahaks, ma teen. 20 Kui ma teen seda, mida ma ei tahaks, siis ei tee seda enam mina, vaid minus elab patt. 21 Leian siis seaduse, et kui ma teeksin head, siis on minuga ka kurja. 22 Sest ma tunnen rõõmu Jumala seadusest pärast sisemist inimest. 23 Kuid ma näen oma liikmetes teist seadust, kes sõdib oma mõistuse seaduse vastu ja viib mind vangi minu liikmetes oleva patu seaduse järgi. 24 Oo armetu mees, kes ma olen! Kes vabastab mind selle surma kehast? 25 Ma tänan Jumalat, meie Issandat Jeesust Kristust. Siis teen ma mõistusega ka Jumala seadust; aga lihaga on patu seadus.

Rahulikuse palve on nimi, mis on antud Ameerika teoloogi kirjutatud palvele Reinhold Niebuhr (1892–1971). Allpool on esile toodud selle palve tuntuim vorm:

Jumal, anna mulle rahulikkus
aktsepteerige asju, mida ma ei saa muuta
Julgus muuta asju, mida suudan
Ja tarkus erinevust teada.

See rahulikkuspalve on õigeaegne palve. Tegelikult, kui ainult kristlased saavad selle palve väest aru, on meie elus rahu, sõltumata elutormidest. Sõna rahulikkus tähendab rahulikkust või olla rahulik, see tähendab ka rahu vaimu või südamega. Rahulikuse palve aitab meil mõista ja vastu võtta elu keerukusi ja tüsistusi. See palve aitab meil mõista, et meie elus on asju, mida saame muuta, ja on ka muid asju meie elus, millega peame lihtsalt koos elama. Oskus teada nende kahe erinevust on kestva rahu ja isikliku aktsepteerimise võti.

Rahulikuse palve õpetab meid vaatamata nõrkustele ja puudustele meid armastama ja aktsepteerima. Inimene pole täiuslik olend, keegi pole täiuslik, isegi mitte keegi. Pole tähtis, millised on teie head kavatsused elus, peavad teie elus alati olema teatud aspektid, mis peavad puuduma. Tõde on see, et inimene pole kunagi täiuslik aja lõpuni. Rahulikuse palve aitab meil omaks võtta oma elu aspekte, mida me ei saa muuta, ning annab meile ka julguse muuta oma elu aspekte, mida saame muuta. See aitab meil elus anda endast parima ja elada ülejäänu Jumalale. Jumal ei oota, et me oleksime täiuslikud, vaid ta tahab, et annaksime talle kõik endast oleneva, Jumal on meie parimatega kõik korras, ükskõik kui ebaadekvaatne see on. Vaadakem nüüd pühakirjalikku näidet rahulikkuse palve väest:

Piibli juhtumianalüüs: rahulikkuse palve:

2. Korintlastele 12: 7-10:
7 Ja et mind ei saaks ilmutuste rohkuse kaudu ülendada, siis anti mulle lihaks okas, saatana käskjala, et mind puhverdada, et mind ei ülendataks mõõdupuust kõrgemaks. 8 Selle pärast palusin ma Issandat kolm korda, et see minust eemalduks. 9 Ja ta ütles mulle: "Minu arm on sulle piisav! Sest minu jõud on nõrkuses täiuslik. Seetõttu ma kõige rõõmsamalt kiidan oma nõrkustes, et Kristuse vägi saaks mulle toetuda. 10 Seetõttu naudin Kristuse pärast puudeid, etteheiteid, hädavajalikke asju, tagakiusamisi ja kannatusi. Sest kui ma olen nõrk, siis olen ka tugev.

Ülaltoodud piiblisalm räägib meile apostel Pauluse dilemmast, Paulus oli ilmutuste mees, Jumal paljastas paljusid asju, mida ta oma päeval hellitas, tegelikult oli Paulusel Jeesuse isikust rohkem ilmutusi kui kõigil apostlitel kokku pandud , Kirjutas ta kaks kolmandikku vanast testamendist ja Jeesuse Kristuse evangeelium põhineb Pauluse põhilistel õpetustel. Kuid Pauluse elu polnud sugugi täiuslik, ta seisis isiklikus elus silmitsi paljude väljakutsetega (vt Roomlastele 7: 14-25). Selles juhtumiuuringus näeme, et ta oli hädas probleemiga, mida ta nimetas „oksaks lihas” ja ta kirjeldas seda kõnekujundina, sest isegi Paul häbenes seda mainida. See oli Pauli elu nõrkus ja Paul kisendas isandale kolmel erineval korral. Ta tahtis meeleheitlikult oma olukorda muuta, ta tahtis meeleheitlikult, et okas tema kehas ära läheks, ta oli pettunud, kuni Jumal vastas tema nutule.

Nüüd ma tahan, et te näeksite, mida Jumal talle ütles, ütles ta: Minu armu on sulle piisav, sest nõrkus on minu tugevus täiuslik. Milline vastus !!! Oleks võinud oodata, et Jumal kõrvaldaks selle probleemi viivitamatult, kuid Jumal õpetas apostel Paulusele ja meile kõigile rahulikkuse palve väge. Ta ütles Paulusele, et mu arm on sulle piisav, ma ei valinud sind, sest sa oled täiuslik, nii et lõpeta püüdlemine, ma valin sind armu järgi ja just see arm hoiab sind. Mida iganes te oma elus muuta ei saa, õppige seda aktsepteerima, minu tugevus juhendab teid kõiki läbi oma nõrkade külgede. Vaadake nüüd, mida Paulus pärast seda ütles: Seetõttu ma kõige rõõmsamalt kiidan oma nõrkustes, et Kristuse vägi saaks mulle toetuda. 10 Seetõttu naudin Kristuse pärast puudeid, etteheiteid, hädavajalikke asju, tagakiusamisi ja kannatusi. Sest kui ma olen nõrk, siis olen ka tugev.

Vau !!! Kas pole see ilus, Paulus ei olnud enam masenduses, ütles ta, et ma hakkan puude käes hiilima, olen õppinud aktsepteerima seda, mida ma ei saa oma elus muuta. Ma ei peksa enam ennast enam, ma armastan ennast ükskõik. Asjad minu elus, mida ma saan muuta, ma muudan, aga need asjad minu elus, mida ma ei saa muuta, elan koos. Ma tean, et mu taevaisa armastab mind sellepärast, kes ma olen, mitte sellepärast, et ma oleksin täiuslik. Kui ma olen nõrk, siis olen ka tugev. Nii muutis rahulikkusepalve apostel Pauluse elu ja see võib teiega sama teha ka täna. Vaatame kiiresti 7 võimalust, kuidas rahulikkuse palve võib teie elu paremaks muuta.

7 viisi, kuidas rahulikkuse palve võib teie elu paremaks muuta

1). Annab teile rahu: Palvetades rahulikkuse palvet, saate aru, et Jumal armastab teid, hoolimata teie nõrkadest külgedest ja puudustest. See Tema armastuse kinnitus annab teile rahu. Kui teate, et Jumala tugevus ilmneb teie nõrkuste kohas, ei masenda teie puudused teid enam kunagi.

2). Julgus edasi liikuda: Rahulikuse palve annab teile julguse võidukalt läbi elada, hoolimata teie puudustest. Kui teate, et te pole täiuslik ega pruugi kunagi olla, kuid jumal armastab ja aktsepteerib teid ikkagi, siis on teil julgust elus edasi liikuda. Need, kes lubavad seal lühikesi kommentaare, kaaluvad need maha, neil ei saa kunagi olla julgust elus edu saavutada. Rahulikuse palve annab teile julgust, sest teate, et Jumal valib nõrgad ikkagi tugevate häbistamiseks

3). Alandlikkus: Rahulikuse palve aitab meil elus tagasihoidlik olla. Kui tunnistame oma nõrkusi, näeme, kui habras on inimkond ja see võib meid alandlikuks muuta. Kui Jumala tugevus ja arm saab meie elu ankruks, hävitatakse enese ego täielikult meie elust. Sellepärast ütles Paulus, et kiidan pigem oma nõrkade külgede kui oma tugevusega, sest ta on näinud, et Tema edasiminek toimub Jumala armu ja jõu kaudu. Ta on muutunud alandlikuks.

4). Kannatlikkus inimestega: Rahulikuse palve aitab meil arendada kannatlikkust inimestega suhtlemisel. Kuna me tunnistame nüüd oma nõrkusi, õpime nüüd ka teiste nõrkusi teadvustama. Meie sügav mõistmine, et ükski inimene pole täiuslik, aitab meil nüüd luua ruumi meie ümber olevate inimeste elu parandamiseks.

5). Tingimusteta armastus teiste vastu: Rahulikuse palved aitavad meil armastada teisi inimesi selle pärast, kes nad on ja mitte selle pärast, mida nad teevad või ei tee. Kui Paulus hüüdis Issandat, et ta aitaks tal muutuda, andis Jumal talle teada, et ma ei vaja sind enne muutmist, kui ma sind armastan, siis armastan sind alati, hoolimata sellest, kas sa muutud või mitte. Selle armastuse mõistmine aitab meil üksteist tingimusteta armastada. Õpime inimesi armastama, olenemata sellest, kas nad on täiuslikud või mitte (nad pole alati täiuslikud).

6). Tarkus: Rahulikkuse palvetamise tulemusel saadud teadmised annavad meile tarkuse. See teeb meist targemaks selle, kuidas me elus edasi käime ja kuidas me elu näeme. Pidage meeles, et tegelikult on suur tarkus teada erinevust selles, mida saate muuta, ja mida te ei saa.

7). Sõltuvus Jumalast: Meid päästab arm, mitte meie enda pingutused. Olenemata sellest, kui kõvasti inimene üritab, ei saa ta kunagi olla täiuslik Jumala ees, inimene sõltub alati Jumalast, et Tema Tema vastu võtaks. Kristus Jeesus, maksis meie päästmise eest hinna. Tema õigsusest on saanud meie õigus, 2Kr 5: 17-21. Rahulikuse palve avab meie silmad sellele, mida Kristus meie heaks lunastuse heaks tegi. See paneb meid elus edasi minema sõltuvalt Jumalast. Me teame, et meie andestus on temast läbi, meie õigus on Temalt, meie Pühadus on Temalt.

järeldus

Usun, et näeme nüüd rahulikkuse palve jõudu. Nüüd teame, miks peame seda palvet alati palvetama. Jumala tingimusteta elu tundmine Kristuse Jeesuse kaudu on elus püsiva rahulikkuse võtmeks. Ma palvetan täna teie eest, et teie kristlik elu oleks Jeesuse nimel rahulik.

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia