Psalm 22 Salmi sõnum

0
717
Psalm 22 Salmi sõnum

Täna uurime 22. psalmi sõnumit salmi kaupa. Nagu mõned teised psalmid, on ka 22. psalm a abi palve rasketel aegadel. Kirjanik väljendab oma tahet, et tema vastu käituvad inimesed kohtleksid teda ebaõiglaselt. Ta tunnistas Jumala võimet meid probleemide ajal vabastada, omistades selle kogemusele, mis tal varem oli. Nüüd soovib ta, et Jumal vabastaks ja aitaks teda taas.

Mis kõige tähtsam, 22. psalm, selle sõnum salmist salmi on prohvetlik psalm, mis tähistab Messia kannatusi. Psalmile, kes oli ilmselgelt Taavet, oli antud privileeg näha, mida Kristus inimkonna huvides läbi peab, ning ka õnnistused, mida see toob. Seda ta nägi ja ennustas oma laulude kaudu. Ja nii, nagu me loeme uues testamendis, saame seda psalmi hõlpsasti seostada valudega, mida meie Issand kannatas ja kuidas ta hakkas veenduma, et Jumal laseb karikal temast üle käia. See psalm on meile kui usklikele üsna oluline, sest see aitab meil suhelda Kristuse kannatustega ja aitab meil sarnastes olukordades Jumala südame välja valada.

PSALMIGE PÕHJALIK PÕHJUS.

Salmid 1 ja 2: Mu jumal, mu jumal, miks sa mind maha jätsid? Miks sa mind nii kaugele aitad ja minu möirgamise sõnadest aitate? Mu jumal, ma nutan päevasel ajal, aga sina mitte lähim; ja ööhooajal ja ma ei vaiki.

See kujutab piina kisa, eriti kui Jumal näib olevat kauge ega soovi meie hüüdeid kuulda. Esimene salm on täpselt sama ütlus, mille Kristus tegi, riputades ristil, mis kandis inimkonna patte. Valu ja ebamugavustunne, mis ta oli teinud, oli talle liiga palju ja ta tundis, nagu oleks isa hüljanud. Olukord, mis ei erine nii palju kui üksikisikud, millega silmitsi seisame. Mõnikord jõuame väljakannatamatute väljakutseteni, kus on tunne, nagu oleks Jumal ta meilt oma abi ära võtnud ja kõige vähem tahame, et ta meie heaks teeks, on meie nuttu kuulda.

Verse 3: Kuid sa oled püha, oo, see, kes elan Iisraeli kiitust.

Isegi kui kirjanik oli abitus seisundis, ei saanud ta muud tunnistada kui Jumala pühadust ja ustavust. teades, et elu muutub karmiks või mitte, jääb Jumal alati truuks. Ja üks on kindel, kaebamine poleks kunagi parim panus, sest Gis ei ela oma inimeste kaebuste, vaid nende kiituse all.

Salmid 4 ja 5: Meie isad usaldasid sind: nad usaldasid ja sina andsid nad kätte. Nad hüüdsid su järele ja vabastati: nad uskusid sinusse ega olnud segaduses.

Ta jutustab, kuidas Jumala ustavus viis selle rahva vabastamiseni nende aastate orjusest. Nad olid liiga kaua orjuses kannatanud ja hakkasid hüüdma Jumala poole, usaldades teda päästmisele. Jumal kuulis neid ja päästis nad oma vägeva väega. Ja nagu tema sõna oli öelnud, kuna nad vaatasid teda üles, ei olnud neil häbi ega hämmingut.

Verse 6: Kuid ma olen uss ja mitte keegi; inimeste etteheide ja rahva põlgus.

Vastupidiselt inimestele, keda Jumal oli edastanud, nimetab kirjanik end inimeste poolt põlatud ussiks. Uss on roomaja, nii abitu ja haavatav, et teda oleks lihtne tappa; see oli see, milleks psalmist ta on. Ta ei paistnud olevat midagi lähedast sellele, kellel oli jumal, kes suutis teda vabastada. Ehkki ta elas õiglaselt ja andis end inimeste heaks, põlgasid nad ja põlgasid teda.

Salmid 7 ja 8: Kõik, kes mind näevad, naeravad mind põlgusega: nad lasevad huule välja, raputavad pead, öeldes: "Ta uskus isanda peale, et ta vabastab ta, nähes, et ta päästis ta.

See on üks karmimaid punkte, kuhu usklikena jõuda. Punkt, kus inimesed hakkavad meid mõnitama, et usaldame nii palju Jumalat. See oli psalmistide kogemus ja viide sellele, millega Jeesus ka silmitsi peaks seisma. Inimesed naersid tema üle, öeldes, et Jumal peaks ta vabastama, kui ta teda tõeliselt armastab. Tegelikult käskisid nad tal end päästa, kuna ta oli Jumala poeg.

Salmid 9 ja 10: Kuid sina oled see, kes võttis mu üsast välja: sina panid mind lootma, kui olin oma ema rinnal. Mulle heideti sind üsast: sina oled mu Jumal mu ema kõhu alt.

Siin paljastab psalmist meile, miks ta usaldas nii palju Jumalat. Ta oli juba alates sünnist pandud Jumala hoole alla ja sellest ajast peale oli Jumal teda hoidnud ja tema eest hoolitsenud. Ta oli olnud tema Jumal, ta on ja oleks alati.

Salmid 11 ja 12: Ära ole minust kaugel; sest hädad on lähedal; sest pole kedagi, kes aitaks. Paljud härjad on mind komponeerinud: tugevad Bashani pullid on mind ümber löönud.

Ta hakkab kutsuma sedasama Jumalat, kes on aidanud tal taas appi tulla. Oht kangastub tema ümber ja häda on lähedal. Olukorda, mida ta kirjeldab kui Bashani tugevate pullide kogunemist. Seetõttu kutsub ta Jumalat teda aitama ja teda toimetama - midagi, mida peaksime tegema ka sellistes olukordades.

Salmid 13 ja 14: Nad lükkasid mulle suu peale, kui reisisid ja lõvi kasvatasid. Mind valatakse välja nagu vett ja kõik mu luud on liigestest väljas: mu süda on nagu vaha; see on sulanud mu soolte keskel.

Psalmist kirjeldas mõju, mida mured tema elus hakkavad talle avaldama. Nad avavad suu, et öelda igasuguseid asju tema vastu, põhjustades tema südames raskust. Mis veelgi hullem, see on hakanud teda ka füüsiliselt mõjutama, kuni tundub, et tema luud lähevad liigesest välja. See oli täpselt see, mida Kristus koges nende inimeste käes, keda ta päästis.

Salmid 15 ja 16: Mu tugevus on kuivanud nagu potsik ja keel on mu lõualuude külge kinni; ja see on viinud mind surmatolmu. Sest koerad on mind komistanud: õelate kogud on mind kinni pannud: nad mu käed ja jalad läbi torganud.

See kirjeldas suuresti Kristuse kannatusi. Ta oli mingil hetkel väga janu ja nõudis, et nad annaksid talle juua; selle asemel, et anda talle vett, andsid nad talle äädikat. Siis viisid nad ta risti juurde ja augustasid teda küünte käes ja jalgades, lastes tal oma pattude pärast kannatada.

Salmid 17 ja 18: Ma võin kõigile oma luudele öelda: nad vaatavad ja vahtivad mind. Nad jagavad mu vahel minu rõivad ja heidavad mu kihlu loosi.

Nad piinasid Kristust kuni punktini, kus ta luud hakkasid välja paistma, muutes need tema kehal nähtavaks. Nad võtsid ka tema rõivad ja jagasid nad ise, ning lõid sellega partiisid.

Salmid 19 ja 20: Kuid ärge olge minust kaugel, Issand: oo mu jõud, kiirusta sind mind aitama. Päästa mu hing mõõgast; mu kallis koera võimust.

Ta jõudis punkti, kus ta soovis, et Jumal kannataks temalt ära. Ta kutsub Jumalat üles teda kiirustades vabastama ja mitte olema temast eemal, mitte pöörama oma nägu temast eemale.

Salmid 21 ja 22: Päästa mind lõvi suust, sest sa oled mind kuulnud ükssarvede sarvedest. Ma kuulutan su nime oma vendadele: koguduse keskel kiidan sind.

Ta palub, et Jumal päästaks ja vabastaks ta nende käest, kes püüavad teda risti lüüa. Ta lubab kiita ja tunnistada Jumala abistamist inimestele, kui seda tema jaoks tehti.

Salmid 23 ja 24: Kiidage teda, kes kardate Issandat; kõik, Jaakobi seeme, ülistage teda; ja kartke teda, kõik te Iisraeli seeme! Sest ta ei ole põlastanud ega halvustanud vaevatud kannatusi; ega ta pole oma nägu tema eest varjanud; aga kui ta tema juurde hüüdis, kuulis ta.

Ta kutsub oma vendi - Iisraeli lapsi üles kiitma Jumalat, sest ta suudab vaevatud aidata. Jumal ei pööra oma nägu eemale kõigist, kes tema poole hüüavad; ta kuulab neid ja toimetab nad kohale.

Salmid 25 ja 26: Minu kiitus teile suures koguduses; Ma maksan oma tõotused neile, kes teda kardavad. Vagadad söövad ja on rahul: nad kiidavad teda otsivat Issandat: teie süda elab igavesti.

Ta kuulutab veel kord, et kiidab koguduse keskel Jumalat ja mitte ainult, et maksab ka oma hääle nende ees. Nii teevad ka kõik vaevarikkad ja Jumal rahuldab neid headuse ja pika elueaga. Seda tegi Jeesus tulles. Ta kuulutas meile, oma vendadele, Jumala tunnistust, nüüd, kui me usume, saame nautida tema headust.

Salmid 27 ja 28: Kõik maailma ääred peavad meeles ja pöörduvad Issanda poole; kõik rahvaste sugulased kummardavad su ees. Sest kuningriik on isanda päralt ja ta on valitseja rahvaste seas.

Kristuse tunnistusel pöörduvad kõik inimesed jumalateenistusel Jumala poole. Jumal on valitseja maa ja kõigi inimeste üle, kuid patt pööras inimeste südamed oma Jumala juurest eemale. Sellepärast tuli Kristus, et taastada inimkond nende valitsejaks ja taastada rahvad nende kuningaks. Tema kannatused ja verevalamine said selle võimalikuks.

Verse 29: Kõik, kes on rasvad maa peal, söövad ja kummardavad; kõik, kes põrmu alla lähevad, kummarduvad tema ees ja keegi ei saa oma hinge elus hoida.

Kristuse surm andis võimaluse kõigi kaliibriga inimestele tulla ja kummardada Jumalat. Rikkad ja vaesed, kellest ükski ei suuda end elus hoida. Me näeme, et pühakirjades tõmbas Kristus vaeseid, rikkaid, patuseid ja Al-i inimesi enda juurde eesmärgiga neid isaga leppida.

Salmid 30 ja 31: Seeme teenib teda; seda arvestatakse Issandale põlvkonna jooksul. Nad tulevad ja kuulutavad sündivale rahvale tema õiguse, et ta on seda teinud.

Ja lõpuks, Kristuse surma tõttu on igas põlvkonnas alati seeme, kes isa teenib. Mehed jätkavad oma truuduse teenimist jumalateenistusele ja veelgi enam - nad kuulutavad jätkuvalt hinda, mille Kristus nende eest ristis maksis. See on see, mida me täna usklikena teeme, teenime Jumalat ja tunnistame meie Issanda Jeesuse surma.

Millal ma pean seda psalmi kasutama?

Esiteks on psalm väga vajalik, et saaksime hinnata kannatusi, mille Kristus meie nimel läbi elas. Kuid meie isiklikuks eluks saab seda psalmi kasutada järgmistel viisidel:

 • Kui meil on vaja, et Jumal hädade ajal meile appi tuleks.
 • Kui meid ümbritseb inimeste õelus ja me vajame päästmist.
 • Kui vajame oma usaldust Jumala vastu, tuleb see uuesti meelde.
 • Kui tahame rääkida Kristuse surma eelistest meie jaoks ja kogu tema headusest meie vastu.

PSALM 22 PALJUD.

 • Issand Jeesus, tänan teid minu eest makstud hinna ja heaolu eest, mida see minu ellu tõi. Olla austatud Jeesuse nimel.
 • Issand, palun, et te poleks hädaolukorras minust kaugel, tulge mulle appi ja tugevdage mind Jeesuse nimel.
 • Isa, päästa mind nende kätest, kes mind põlgavad, ja lõvisuust Jeesuse nimel.
 • Vabasta oma sõna järgi mind mõõgast ja hoia oma elu Jeesuse nimel.
 • Issand, ma tänan teid privileegi eest teid teenida ja kinnitan täna, et teenin teid ja kuulutan teie häid tegusid põlvest põlve Jeesuse nimel.
 • Ma ütlen, et mind kaitsevad Jeesuse nimel kõik Öise kurjad rünnakud
 • Isa, ma ütlen, et mu hing on sinus säilinud, seetõttu ei saa mu vaenlased mind Jeesuse nimel vaevata.
 • Vabastan Issanda inglid, et nad ühendaksid mind oma saatuse abilistega Jeesuse nimel
 • Mind ei hätta elus kunagi Jeesuse nimel
 • Mul pole Jeesuse nimel elus kunagi abi

Kuulutused

JÄTA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisesta oma nimi siia